17 Mart 2013 Pazar

NEPAL


Zemindeki kırmızı, ulusal çiçekleri olan Rhododendron'in rengidir. Bayrağın sınırlarını çizen mavi ise barışı temsil ediyormuş. Üst üçgen içindeki yukarı bakan hilal; tek hükümdar ve sarayı temsil ederken, alt üçgen içindeki 12 köşeli güneş ise Rana hanedanını temsil ediyor.

YUNANİSTAN


Mavi rengi, deniz ve gök renginden alıyor. Rüzgarlı bir havada bayraklarına baktıkları zaman Ege Denizi'nin dalgalanmasını hissediyorlarmış.Yat ay 9 çizgiyse, Osmanlı İmparatorluğu zamanında, Osmanlılar'dan istedikleri 9 isteğe bağlıyorlar. Sol üst köşedeki haç işaretiyse Ortodoks kilisesini ve bu Ortodoks kilisesinin Yunan milleti üzerindeki etkinliğini ifade ediyormuş.

İTALYA

 
Şu anda kullanılan dikey yeşil beyaz ve kırmızı renkleri ilk olarak Napolyon tasarlamıştır.Yeşil renk, Napolyon'un en sevdiği renkmiş. Hatta derler ki, o yıllardaki lombarda lejyonu'nun renkleriymis bunlar.. 1796'da bu renkler yatay şeklindeymiş, 1798'de dikey hale getirilmişler,

FRANSA


Renklerindeki mavinin özgürlüğü, beyazın eşitliği, kırmızının ise birliği temsil ettiği söylenmekle birlikte orijinal olarak mavi-kırmızının, Paris'in renkleri olduğu ve beyazın da Bourbon Sarayı'nı temsil ettiği belirtilmektedir.

ALMANYA


Renklerindeki siyah sarı ve kırmızıyı Napolyon zamanındaki savaşlarda Alman askerlerinin kullandığı üniforma renklerinden alındığı söylenir.

Dizayn olarak 1831 yılında ilk olarak düşünülmüş ve ardından 1919 yılında imparatorluktan cumhuriyete geçişte resmi olarak kabul edilmiştir.1949 yılında Doğu ve Batı Almanya ikiye olarak ayrılınca bayraklarda değişiklikler olmuş olmasına rağmen 1990 yılında tekrar ilk orijinal haline dönmüştür.