17 Mart 2013 Pazar

İTALYA

 
Şu anda kullanılan dikey yeşil beyaz ve kırmızı renkleri ilk olarak Napolyon tasarlamıştır.Yeşil renk, Napolyon'un en sevdiği renkmiş. Hatta derler ki, o yıllardaki lombarda lejyonu'nun renkleriymis bunlar.. 1796'da bu renkler yatay şeklindeymiş, 1798'de dikey hale getirilmişler,
1814 yilinda Napolyon'un çöküşü ile bu bayrak kullanılmamaya başlanmış olsa da 1861 senesinde yeni krallık ile birlikte tekrar kullanılmaya başlanmış.

İtalya Bayrağı (İtalyanca: Il Tricolore üç renk), eşit genişlikteki 3 dikey renkten oluşur; yeşil, beyaz ve kırmızı. İtalya Cumhuriyeti'nin resmi bayrağıdır. Fransız İmparatoru Napolyon tarafından tasarlanmıştır.

Aslında renkler 1700'lerin sonunda bir akım olarak Fransız etkisiyle seçilmiştirler. Her renge bir anlam atfedilmeye çalışıldığında genelde yeşilin doğayı, beyazın Alplerdeki karı, kırmızının da İtalyan Bağımsızlık Savaşı'nda akan kanı temsil ettiği söylenir. Daha dindar bir açıklamaya göre ise; yeşil umudu, beyaz kaderi, kırmızı de hâyırseverliği temsil eder.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder